1. Overig
  2. boek over beleggen

Beste boek over beleggen 2023! - Test & Reviews van boeken over beleggen

Iedereen die met beleggen bezig is of erover wil leren, weet hoe belangrijk het is om goed geïnformeerd te zijn. Toch is het maken van de juiste keuze uit het enorme aanbod aan boeken, vaak lastig. Daarom hebben we de top 10 beste boeken over beleggen samengesteld. We zullen je laten zien welke boeken de beste informatie geven, welke het meest overzichtelijk zijn en welke het beste bij jouw interesses passen. In de top 3 die wij voor je hebben geselecteerd, hebben we boeken uit verschillende categorieën opgenomen. Zo krijg je een goed beeld van wat de beste boeken over beleggen precies zijn. Laten we beginnen met het samenstellen van onze top 10! 

Op meest-gebruikte.nl vind je reviews van boeken over beleggen! Wij hebben 10 producten voor je getest. Begin met onze top 3 favoriete boek over beleggen. 

Top 3 beste boeken over beleggen - Lees hier onze reviews

Op zoek naar een boek over beleggen maar je weet niet welke je moet kiezen? Wij maken het keuzeproces een stukje makkelijker voor je.

Wij hebben namelijk al verschillende boeken over beleggen uitvoerig met elkaar vergeleken. Op basis van diverse criteria hebben wij een top 10 samengesteld van de beste boeken over beleggen. We starten met de top 3.

1.Beleggen voor Dummies.

Beleggen voor Dummies is een geweldig hulpmiddel voor onervaren beleggers. Je ontvangt up-to-date informatie om je rendementskansen te vergroten en op verantwoorde wijze je doel te bereiken. Een praktisch beleggingsplan helpt je om je geld te laten groeien en waardevolle strategieën en tips om de juiste keuzes te maken, waardoor je klaar bent voor succes op de beurs. Deze compleet nieuwe editie van Beleggen voor Dummies biedt je een breed scala aan beleggingsopties. Je leert meer over aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en nog veel meer. Al deze opties zijn gedetailleerd uitgelegd, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen. Je kunt ook leren hoe je je portfolio kunt diversifiëren om je risico te spreiden en je rendement te verhogen. Bovendien krijg je adviezen over welke stappen je moet nemen om je kansen op succes te vergroten.

2.Trendtrading.

Met Trendtrading krijgt u een professionele aanpak om de trends in de aandelenmarkt te volgen. U kunt hierdoor meer rendement halen uit uw beleggingen. Trendtrading biedt een beleggingsstrategie die gebaseerd is op technische analyse. Deze techniek analyseert de veranderingen in de koers van een aandeel om de richting van de trend te voorspellen. Met Trendtrading kunt u gemakkelijk online uw beleggingen beheren. U krijgt toegang tot een online platform waarop u de trends in de aandelenmarkt kunt volgen. U kunt zien welke aandelen bij uw beleggingsstrategie passen, de prestaties van uw beleggingen in realtime volgen en uw portefeuille beheren. U krijgt ook toegang tot professionele tools en marktanalyses om uw beleggingsstrategie te verbeteren. Voor een optimale beleggingsstrategie is Trendtrading de perfecte keuze. U profiteert van de unieke technieken en professionele tools, waardoor uw beleggingen meer opleveren. Maak gebruik van deze kans en laat uw beleggingen de hoogste rendementen geven.

3.De psychologie van geld.

De psychologie van geld is een uniek boek dat mensen helpt om hun financiële gedrag beter onder controle te houden. Het biedt een frisse kijk op het financiële beheer, waardoor mensen betere beslissingen kunnen nemen. Het boek is geschreven door Morgan Housel, voormalig columnist van The Wall Street Journal, en biedt aan de hand van korte verhalen tijdloze lessen over rijkdom, hebzucht en geluk. Het boek begint met een duidelijke visie op geldbeheer, waardoor mensen de verantwoordelijkheid krijgen om hun financiën op de juiste manier te organiseren. Het idee achter de psychologie van geld is dat mensen eerst hun gedrag aan moeten passen alvorens ze hun financiële situatie kunnen verbeteren. De lessen in dit boek zijn geschreven met het oog op het verbeteren van financiële vaardigheden, waardoor mensen meer kans hebben om financiële stabiliteit te bereiken. De psychologie van geld is een noodzakelijk boek voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in hoe ze met geld moeten omgaan. Het biedt een diepgaand inzicht in het financiële beheer en de psychologische aspecten ervan. Door de lessen in het bo.

Onze top 4-10 boek over beleggen reviews

Heb je onze top 3 boeken over beleggen bekeken, maar nog steeds niet het juiste product gevonden? Geen zorgen! We hebben in totaal 10 boeken over beleggen getest. Je hebt er dus nog 7 van ons tegoed.

Hoewel de top 4 – 10 in onze test iets lager scoort dan de top 3 hierboven, zijn ook deze producten van goede kwaliteit en voldoen ze aan alle criteria die wij van meest-gebruikte.nl hebben aangehouden voor onze reviews. 

Meer reviews:

4.De intelligente belegger.

De intelligente belegger van Benjamin Graham is een van de meest verkochte boeken over beleggen. Het boek is geschreven door de bekende beleggingsgoeroe Graham en is gericht op de beginnende of ervaren belegger. Het boek legt de basisprincipes van het beleggen uit, waaronder hoe je rendementen kunt maximaliseren, risico's kunt minimaliseren en de juiste aandelen kunt selecteren. De Intelligent Investor bevat ook een aantal fundamentele waarheden over beleggen die je je hele leven bij je zal dragen. Het boek onderwijst lezers hoe ze een portefeuille kunnen samenstellen die wordt aangestuurd door de principes van een verstandig beleggingsplan. Het boek onthult ook technieken om je emoties onder controle te houden en je gewenste doelen te bereiken. De Intelligent Investor is een must-read voor elke belegger die serieus aan de slag wil gaan met zijn of haar beleggingscarrière. De auteur legt op een verstaanbare manier uit hoe je het beste uit je beleggingen kunt halen. Je leert hoe je slim kunt beleggen voor een betere financiële toekomst. Het boek is zowel voor beginnende als ervaren beleggers een waardevolle bron van informatie.

5.De beleggingsillusie.

De beleggingsillusie biedt een duidelijk inzicht in wat er achter de schermen gebeurt bij de financiële sector. Als je meer wilt weten over hoe je je vermogen kunt laten groeien met een passend rendement, dan is dit het boek voor jou. Het biedt een unieke kans om een onafhankelijk, realistisch en kostenefficiënt beleggingsplan te maken. Met deze kennis kun je je kostbare spaar- en beleggingscenten met veel meer zekerheid beheren. De schrijvers geven je een korte, bondige en boeiende uitleg over hoe je de valkuilen van de financiële sector kunt vermijden. Je leert hoe je emoties kunt beheersen, kosten kunt verlagen, beter kunt begrijpen wat er in de achtergrond gebeurt en hoe je kunt vermijden dat je wordt opgelicht. Met dit boek kun je de juiste stappen zetten om je vermogen te laten groeien op een veilige manier.

6.Over geld praat je wel.

Over geld praat je wel is een boek dat iedereen helpt om met geldzaken aan de slag te gaan. Het boek behandelt allerlei financiële onderwerpen, waaronder budgetteren, sparen, beleggen en verzekeren. Het boek heeft een heldere en directe schrijfstijl, waardoor het leest als een trein. Het legt complexe financiële kwesties uit op een toegankelijke manier zodat iedereen er iets van kan leren. Het boek bevat ook veel praktische tips, zoals hoe je geld kunt besparen op verzekeringen, hoe je je financiële doelen kunt bereiken en hoe je je financiële situatie kunt verbeteren. Het boek is dan ook een must-have voor iedereen die zijn financiële zaken op orde wil hebben. Er is ook een online forum waar lezers met elkaar in contact kunnen komen en kunnen discussiëren over de financiële onderwerpen uit het boek. Kortom, Over geld praat je wel biedt een leuk en nuttig boek voor iedereen die meer wil weten over financiën.

7.Heavy Metal.

Heavy Metal van Jan Longeval is een unieke analyse van goud en de rol die het speelt in ons financiële systeem. In deze bestseller bekijkt hij goud in al zijn aspecten, van de unieke chemische eigenschappen, tot de buitenaardse oorsprong van het delven van goud op aarde en de gouden draad die doorheen de wereldgeschiedenis loopt. Daarnaast geeft hij ook verrassende economische inzichten, zoals het idee dat banken ongelimiteerd krediet kunnen verstrekken in een wereld waarin goud geen anker meer is. Het boek Heavy Metal van Jan Longeval is een perfecte combinatie van kennis, inzicht en entertainment. Het is een must-have voor iedereen die wil weten hoe goud een belangrijke rol speelt in financiële systemen en wereldgeschiedenis. Voor wie de waarde van goud wil begrijpen en de rol die het moet spelen in hun beleggingsportefeuille. En voor iedereen die wil weten waarom groeiend wantrouwen de norm is geworden in de financiële wereld. Wacht niet langer en ervaar wat Jan Longeval te zeggen heeft over goud.

8.Mind Over Markets 2nd.

De tweede editie van Mind Over Markets biedt een effectieve manier om informatie te structureren en naar markten te kijken met behulp van een tijdgevoelig, evoluerend database dat het continue tweezijdige veilingproces registreert. Meer dan twintig jaar later is dit praktische handboek nog steeds relevant, uitdagend en inzichtelijk. De auteurs Dalton, Jones en Dalton hebben sinds de eerste uitgave verder gekeken in de toepassing van veilingtheorie op trading en investeringsbeslissingen. Nu, in de Updated Edition van Mind Over Markets, delen ze hun kennis met u. Geschreven met serieuze handelaren en beleggers in gedachten, biedt deze praktische gids een duidelijke weg om de logica achter de Market Profile te begrijpen en deze toe te passen in de praktijk. Met dit boek zul je leren om marktdynamiek te interpreteren door middel van de organisatie van prijs, tijd en volume. U krijgt ook inzicht in de invloed van verschillende marktvariabelen op de uitkomst en hoe u deze kunt gebruiken om uw trading- en investeringsbeslissingen te verbeteren. Bovendien zult u leren hoe u de Market Profile kunt gebruiken om patronen in het marktgedrag te identificeren en alert te blijven voor veranderingen die kunnen leiden tot verandering.

9.Patient Capital.

Er is nooit een grotere behoefte geweest aan langetermijn investeringen om de meest moeilijke wereldwijde problemen, zoals klimaatverandering, menselijke gezondheid en vervallende infrastructuur, aan te pakken. En het wordt steeds onwaarschijnlijker dat de publieke sector bereid of in staat zal zijn om deze kloof te vullen. Als deze kritieke behoefte moet worden vervuld, zullen de grote pijplijnen van langetermijn, geduldig kapitaal - waaronder pensioenfondsen, staatsfondsen, universiteitsendowments, en welgestelde individuen en families - een grote rol spelen. In dit toegankelijke en gezaghebbende verslag over langetermijn kapitaal investeringen, benadrukken twee toonaangevende experts op het gebied, Victoria Ivashina en Josh Lerner, de significante hindernissen waar langetermijn investeerders voor staan en stellen concreet manieren voor om deze problemen te overwinnen. Om deze barrières te overwinnen, moeten langetermijn investeerders een andere manier vinden om te investeren dan de kortetermijnstrategieën die in de markt worden gebruikt. Hun investeringsstrategieën moeten voortbouwen op fundamentele analyse, die de waarde.

10.Beleggen Is Veiliger Dan Sparen.

Beleggen Is Veiliger Dan Sparen is een boek dat je de basisprincipes van het beleggen bijbrengt. Het boek begint met een inleiding waarin je wordt geïnspireerd om te starten met beleggen en je leert hoe je doelen moet stellen. Vervolgens worden er diverse beleggingsstrategieën uitgelegd, waaronder de technische analyse, waarmee je de snelheid en het volume van je beleggingen kunt bepalen. Ook leer je hoe je de markt kunt verkennen en hoe je je beleggingen kunt diversifiëren. Tot slot kom je meer te weten over de verschillende soorten beleggingsproducten die er zijn, zoals opties, futures, aandelen, obligaties en derivaten. Het boek helpt je ook bij het uitvoeren van risicovolle beleggingen en het diversifiëren van je portefeuille. Beleggen Is Veiliger Dan Sparen biedt je de kans om meer te weten te komen over beleggen, het aanleren van beleggingsstrategieën, het analyseren van de markt en het vinden van de beste beleggingen voor jou.

Vond je deze boek over beleggen review nuttig? En heb je het al makkelijker ervaren om je keuze te maken? 

Kijk dan ook eens bij onze andere productreviews. We hebben namelijk nog veel meer producten in diverse andere categorieën getest en gereviewd. 

 

Gerelateerd:

 

Tot slot over de beste boeken over beleggen in 2023

Er is een sterke groei in het aantal producten dat op de markt wordt gebracht op het gebied van beleggen. Deze lijst met de beste boeken over beleggen is daarom een onmisbare gids om je op weg te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Hopelijk heb jij je door deze lijst heen gelezen en heb je een goed begrip gekregen over waar je naar moet zoeken als je een boek gaat kopen. Misschien heb je zelfs al een paar producten gespot die je aanspreken en die in je budget passen. Vergeet niet dat ons team altijd klaar staat om je te helpen als je vragen of opmerkingen hebt. We adviseren je dan ook zeker om contact met ons op te nemen als je op zoek bent naar meer informatie. Er is zoveel te leren in de beleggingswereld en met de juiste gidsen kun je al snel verschillende technieken doorgronden die je meer kans op rendement geven.

Hoe maak ik nu een goede keuze voor een boek over beleggen?

Bij een boek over beleggen vergelijking van onze top 10 wordt gelet op verschillende criteria. Meest-gebruikte.nl kijkt onder andere naar het gebruiksgemak van een product. Hoe makkelijk een product te gebruiken is, bepaalt namelijk in grote mate de ervaring die je met het product hebt.

Wanneer je zelf een boek over beleggen vergelijking maakt om de beste keuze te maken, kijk je naar factoren als duurzaamheid, uiterlijk en, natuurlijk ook niet onbelangrijk, de prijs. De goedkoopste boek over beleggen is niet altijd de beste boek over beleggen, net als dat dure boeken over beleggen je niet altijd de beste kwaliteit garanderen. Weeg dus bij het maken van je keuze voor aankoop van een boek over beleggen deze prijs/kwaliteitsverhouding balans af. 

 Wij hebben gekozen voor producten uit verschillende prijscategorieën in onze Top 10 boeken over beleggen. Op die manier is er altijd een product dat in het budget van onze bezoeker past.

Vraag & Antwoord over de beste geteste boeken over beleggen

Nee, wij zijn alleen een reviewsite en geen webshop.

Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor deze producten en de verkoop ervan. Wel hebben wij uitgezocht waar je deze producten voor een goede prijs kunt kopen. Deze prijs vind je onder de oranje knop ‘Klik voor de GOEDKOOPSTE prijs’. 

Onze top 10 boek over beleggen vergelijking heeft rekening gehouden met diverse factoren.

Onderstaande criteria zijn volgens ons het belangrijkste:

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Gaat lang mee
  • Prijs is goed in verhouding met kwaliteit

Alle reviews zijn geschreven met deze criteria in het achterhoofd.

Voor ons kwam  Beleggen voor Dummies. als best getest uit de bus in 2022.

Wij testen alle producten in de Top 10 boeken over beleggen uitvoerig en geheel onafhankelijk.  Wij worden niet betaald om bepaalde producten aan te prijzen of hoger op de lijst te zetten. Aan de hand van criteria zoals gebruikersgemak en prijs/kwaliteitsverhouding bepalen wij zelfs op welke positie wij het product in onze top 10 ranken.

Disclaimer: Alle reviews op deze pagina zijn met zorg door onze redactie samengesteld.  De reviews zijn gebaseerd op onze persoonlijke mening en wij hebben niet betaald gekregen om deze producten te reviewen. Wij krijgen wel een kleine vergoeding indien je het product via onze link naar de webshop, aanschaft. Zie je fouten op deze pagina of ontbreekt er volgens jou een product in onze reviews? Laat het ons dan vooral weten!