De keuze van de juiste atlas is belangrijk op het moment dat je bezig bent met aardrijkskunde. In dit artikel bespreken we daarom ook de meest populaire atlassen die worden gebruikt in het onderwijs. Of je nu een student bent of gewoon interesse hebt in aardrijkskunde, deze atlassen bieden gedetailleerde informatie en hoogwaardige kaarten om je kennis te vergroten. Dus of je nu graag de grootste steden Nederland met aantal inwoners wilt kunnen opzoeken of graag wilt weten hoelang de breuk van San Andreas is, met de juiste atlast vind je het allemaal

1. Bosatlas

De Bosatlas is al lange tijd een begrip in Nederlandse scholen en huishoudens. Deze atlas staat bekend om zijn uitgebreide en nauwkeurige cartografie. Met up-to-date informatie en heldere kaarten is de Bosatlas een onmisbaar hulpmiddel. Bovendien bevat deze atlas extra achtergrondinformatie en interessante weetjes waarmee je de wereld beter leert begrijpen. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld je kinderen al op jonge leeftijd te leren hoe Nederland eruit ziet en welke provincies en steden we allemaal kennen? Dit helpt ze niet alleen voor school, maar is ook een stuk algemene kennis die ook later van pas komt. Het is namelijk een beetje vreemd dat een kind van 10 bijvoorbeeld niet weet waar Groningen of Amsterdam ligt. Reden genoeg dus om als ouders te investeren in een goede atlas.

2. Grote Atlas van de Wereld

Voor wie meer wil weten over de hele wereld, is de Grote Atlas van de Wereld een uitstekende keuze. Deze atlas biedt een compleet overzicht van alle continenten, landen en regio’s. Met prachtig geïllustreerde kaarten en gedetailleerde beschrijvingen kom je alles te weten over de geografie, geschiedenis en cultuur van verschillende landen.

3. Geobas

Speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs, is de Geobas atlas een ideale gids voor jonge ontdekkingsreizigers. Met eenvoudige kaarten en begrijpelijke teksten worden kinderen op een speelse manier ingeleid in de wereld van aardrijkskunde. Deze atlas zorgt ervoor dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met onze planeet en hun interesse voor Aardrijkskunde wordt gewekt.

4. Junior Bosatlas

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is de Junior Bosatlas een waardevolle bron van informatie. Deze atlas biedt gedetailleerde kaarten en up-to-date statistieken die nodig zijn voor het bestuderen van aardrijkskunde op middelbare scholen. Bovendien bevat deze atlas prachtige foto’s en illustraties die de lesstof levendiger maken. Wil je nu nog veel meer weten, bekijk dan eens de verschillende lijstjes op dekleurrijketop100.nl, waar je honderden lijstjes kunt vinden met allemaal leuke weetjes. Van de top 100 beste films die je absoluut moet hebben gezien tot aan de 100 grootste rivieren ter wereld

5. Wereldatlas voor Kinderen

De Wereldatlas voor Kinderen is speciaal ontworpen om kinderen (en volwassenen) te helpen de wereld beter te begrijpen. Met kleurrijke illustraties, informatieve kaarten en boeiende tekst leert de lezer over landen, continenten, klimaat, flora en fauna, en nog veel meer. Deze atlas combineert educatie en plezier op een unieke manier. Hoe handig en leuk is dat?