De winkans bij de verschillende Nederlandse loterijen verschilt sterk. Elk jaar geven Nederlanders in totaal meer dan twee miljard euro aan loten uit. Het gaat dan om loten van de Nederlandse loterijen, waaronder de Bankgiro loterij. Hoewel kleine prijzen vrij regelmatig gewonnen kunnen worden, is de kans op de jackpot natuurlijk een stuk kleiner. Maar voor welke loterij kun je nu het beste een lot kopen, als je ook echt hoopt op de hoofdprijs?

Hoofdprijs winnen

De kans op de hoofdprijs is altijd klein. En toch doen er miljoen mensen mee aan de verschillende Nederlandse loterijen. Mensen ervaren vaak spelplezier en de spanning van het meedoen. Anderen kopen een lot omdat ze graag een goed doel willen steunen. Maar verreweg de grootste reden is de hoop op het verwezenlijken van een droom. De droom om die ene hoofdprijs te winnen. De jackpot prijzen zijn natuurlijk ook wel heel aantrekkelijk.

De winkansen bij Nederlandse loterijen

Nederlandse loterijen moeten aangeven hoe hoog de winkans is, dit geldt ook voor krasloten. De Staatsloterij biedt de hoogste winkans aan, maar de geldprijzen vallen hier dan weer heel erg tegen. De Eurojackpot heeft de laagste winkans van 1 op 26, ook hier gaat het vaak om lagere geldprijzen en je zult je inleg er niet snel uithalen.

Staatsloterij

Bij de Staatsloterij worden er ieder jaar ongeveer 25 prijzen van één miljoen euro of meer uitgekeerd. De Staatsloterij heeft de grootste prijzenpot onder alle loterijen. Je kunt hier grote en kleine prijzen willen en alle geldprijzen zijn belastingvrij. Bij de Staatsloterij is de winkans 1 op 2.

Postcode Loterij

Mensen die een serieus bedrag willen winnen, doen er verstandig aan om mee te doen aan de Postcode Loterij. Bij de Postcode Loterij doe je niet individueel mee, maar als postcode. Er zijn relatief weinig postcodes, waardoor de winkans automatisch groter is. De jackpot hierbij is alleen nooit verdeeld over een persoon, maar wordt verdeeld over de winnende postcodes. Ze adverteren met een flinke hoofdprijs, maar deze wordt nog verdeeld over het aantal deelnemers, dus de gehele hoofdprijs win je nooit. De winkans bij de Postcode Loterij is 1 op 7.

Eurojackpot

Iedere vrijdag is er een trekking en de prijzen van de loten zijn niet zo hoog. Met de Eurojackpot heb je wekelijks kans om miljonair te worden en hebt een creëert grotere kans bij aanschaf van meer loten. Zoals eerder al benoemd is de winkans bij de Eurojackpot maar 1 op 26. Dit komt doordat er 18 andere landen meedingen op de jackpot.

De winkansen bij de Nederlandse loterijen zijn dus niet al te hoog en vaak verliesgevend. Slechts een klein deel van de mensen maakt een echte financiële klapper. Je kunt het beste de loterijen opgeven en jouw Vriendenloterij opzeggen. Het enige wat loterijen doen is het verkopen van een droom, die vaak niet waar wordt gemaakt. Zeg daarom gemakkelijk en snel jouw abonnementen bij de Nederlandse loterijen op via een online opzegservice zoals Xpendy. Het geld dat je aan Nederlandse loterijen verspilt kun je veel beter ergens anders voor gebruiken!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *