Een aansteker is voor velen een voorwerp wat ze dagelijks gebruiken. Of je nu een sigaret, sigaar, kaars of het fornuis aansteekt. Er zijn veel reden waarom mensen een aansteker bij zich hebben of thuis hebben liggen. Maar welke zijn het meest populair en waarom zijn ze populair? Wij hebben de meest gebruikte aanstekers voor jou op een rijtje gezet.

De wegwerpaansteker

Wegwerpaanstekers zijn waarschijnlijk de meest voorkomende soort aansteker die je zult vinden. Ze zijn bijna overal te krijgen, betaalbaar en vaak te krijgen in verschillende kleuren en ontwerpen. Hoewel deze aanstekers niet ideaal zijn voor het milieu worden ze wel het meeste gebruikt. Zo kan je deze gebruiken totdat ze leeg zijn, daarna moet je ze weggooien. Ze kunnen helaas niet opnieuw gevuld worden.

Navulbare aanstekers

Navulbare aanstekers zijn een meer duurzame optie in vergelijking tot wegwerpaanstekers. Deze worden meestal gemaakt van metaal en hebben een mechanisme waarmee je de brandstof kunt bijvullen zodra deze op is. Navulbare aanstekers zijn milieuvriendelijker dan wegwerpaanstekers. Dit komt doordat je ze keer op keer kunt gebruiken zonder telkens een nieuwe aansteker te hoeven kopen. Zo zijn deze soorten verkrijgbaar in verschillende stijlen en zijn ze ideaal te gebruiken voor de barbecue als je even geen bbq aansteker tot je beschikking hebt.

Stormaanstekers

Deze soort aanstekers zijn speciaal ontworpen om te kunnen functioneren in winderige omstandigheden. Ze zijn meestal groter en robuuster dan een gewone aansteker en hebben een krachtige vlam die niet gemakkelijk wordt gedoofd door de wind. Deze zijn ideaal voor buitengebruik zoals tijdens het kamperen, wandelen of wanneer het weer onvoorspelbaar is. De aanstekers zijn echter ook heel fijn als barbecueën je nieuwe hobby is, maar het erg winderig is. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken dat de barbecue niet aangaat. Deze kan je ook eventueel vervangen door plasma aanstekers, aangezien deze iets gemakkelijker zijn te vervoeren.

Elektrische aanstekers

Elektrische aanstekers zijn een modern alternatief voor de traditionele aansteker. Ze werken door middel van een elektrische boog te creëren tussen twee elektroden. Op deze manier ontstaat er een vonk die het brandbare materiaal ontsteekt. Deze kan je opladen door middel van een USB en hebben hierdoor dus geen brandstof nodig. Zo is het met deze aanstekers mogelijk gemaakt om een milieuvriendelijkere optie te maken in vergelijking met traditionele aanstekers. Zo worden deze ook niet beïnvloed door de wind en zijn ze ideaal buiten te gebruiken.

Er zijn genoeg aansteker soorten waar jij uit kunt kiezen. Het is natuurlijk makkelijk om een wegwerpaansteker te kiezen, maar wat weerhoud je ervan om een andere te kiezen? Je kan het minimaal proberen en misschien vind je het wel heel fijn.