Hoe winnen de beste pokeraars ter wereld de grote pokertoernooien? We hebben uitgezocht wat de meest gebruikte poker technieken zijn. Niet alleen bij poker Nederland, maar over de hele wereld. Misschien leer je nog wat van deze technieken.

Speelstijlen van pokerspelers

Iedere pokerspeler heeft een eigen spelers stijl. Een agressieve speler zet agressief in en speelt veel handen. Een loose speelstijl hoort bij spelers die gecontroleerde inzetten, maar wel de handen op hoog tempo spelen. Een tight pokerspeler speelt heel weinig handen, alleen de hele goede.

Zo kan je grofweg de spelers indelen, maar dit betekent niet dat je de wedstrijd kan voorspellen. Gevorderde poker spelers kunnen speelstijlen heel snel en goed herkennen. Dit geeft een voordeel, maar je moet rekening houden met alle spelers om je een, en dat kan soms wat veel zijn.

Een hele bekende poker uitspraak is “If you can’t spot the sucker in your first half-hour at the table, then you are the sucker”.

De positie aan de pokertafel

De tactiek die je gaat toepassen hangt af van je positie aan tafel. Ben je laat aan de beurt aan tafel? Dan zijn minder goede handen erg interessant. Terwijl als je na de blinds zit, dan moet je hier weer mee oppassen. Spelers die als laatst aan de beurt zijn hebben meer controle over het spel. Verder maakt het natuurlijk uit op wat voor niveau je pokert en hoe groot de fiches zijn. Observeer je speeltafel goed om de juiste inschattingen te maken over het kiezen van de beste poker strategie.

De Hand Range Chart

Voor iedereen die serieus wil gaan pokeren moet je Hand Range Chart bekend zijn. De tabel laat alle mogelijk kaart combinaties zien die je kan krijgen, voor de pokervariant met vijf kaarten op tafel twee in je hand.

De Hand Range Chart is een ideale manier om poker beter te begrijpen vanuit een statistisch oogpunt. Je kan maar liefst 2652 verschillende kaart combinaties in je handen krijgen. Je kan berekenen hoe hoog de kans is dat je een aas krijgt of elke andere kaart in het spel.

Game Theory Optimal Poker

Game Theory Optimal, ofwel Nash equilibrium, staat voor het spelen van een perfecte mathematische strategie. Je tegenstanders zouden onmogelijk van je kunnen winnen op de lange termijn. Je kan ook een exploitative strategie ontwikkelen. In dit geval speel je in op de imperfecties van je tegenstanders.

Om de perfecte strategie te vormen heb je informatie nodig zoals pre-flop ranges. Dit zijn alle mogelijke posities en situaties die je kan spelen. Dit kan je laten berekenen door een programma en dit vervolgens studeren.

Het studeren en onthouden van alle situaties is extreem moeilijk. Veel experts geven aan dat het makkelijker wordt naarmate je meer speelt. Het jammere aan deze strategie is dat het alleen kan als je tegenstander dit ook doet. Dit kom je weinig tegen in de lage en middel niveaus van poker. Alleen de echte top houdt zich bezig met dit soort strategieën.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *