Er zijn verschillende webbrowsers die geschikt zijn voor gaming. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. De beste browser voor jou hangt af van wat je persoonlijke behoeften en voorkeuren zijn. In deze blog nemen we een kijkje wat de meest gebruikte browsers zijn die gamers inzetten.

Opera GX voor onbeperkte spelmogelijkheden

Opera GX is een browser die speciaal ontworpen is voor gamers. De functies zoals CPU en RAM begrenzers zorgen ervoor dat je games soepel blijven draaien. Er zijn integraties met Twitch en Discord voor gemakkelijke toegang tot je favoriete streaming en chatplatforms.

Opera heeft ook een ingebouwde VPN. Die geeft je makkelijk toegang tot een buitenlandse online casino, waar je een onbeperkte spelmogelijkheid hebt. Deze VPN maakt het ook mogelijk om overal ter wereld de beste films te streamen zonder geoblokkades. 

Een nadeel is dat Opera GX gebaseerd is op Chromium. Deze browser zal mogelijk niet zo snel zijn als sommige andere browsers. Ben je niet op zoek naar een specifieke gamebrowser kan de Opera GX misschien wat overweldigend zijn.

Google Chrome

Google Chrome is de meest gebruikte webbrowser ter wereld. Ook voor gamers is het een populaire keuze. De browser is snel, betrouwbaar en heeft een uitgebreide bibliotheek aan extensies. Uitbreidingen die de functionaliteit van de browser sterk kunnen uitbreiden.

Het is ook de browser die het vaakst multifunctioneel ingezet wordt. Denk aan het bedienen van slimme domotica, zoals thermostaten en andere slimme apparaten.

Maar ook hier schuilt een nadeel. Chrome kan een aanzienlijke hoeveelheid RAM verbruiken. Dat kan problemen veroorzaken op computers met minder krachtige hardware. Chrome staat erom bekend dat ze veel gebruikersgegevens verzamelen. Er zijn gamers en surfers die dat als een inbreuk op hun privacy beschouwen.

Mozilla Firefox

Wie niet houdt van het verzamelen van zijn gebruikersgegevens zal eerder voor Mozilla Fox kiezen. Het is een opensourcebrowser die geen gebruikersgegevens verzamelt. Firefox heeft een aantal functies om je privacy te beschermen. Dat zijn onder andere trackingbescherming en private browsing.

Het minpunt is dat Firefox iets langzamer is dan Chrome, vooral op oudere computers. Bovendien heeft Firefox een kleinere ontwikkelaarscommunity dan Chrome. Dat betekent dan weer dat er mogelijk minder extensies en webapps beschikbaar zijn speciaal voor Firefox.

Microsoft Edge

Microsoft Edge is de nieuwste webbrowser van Microsoft. Hij is gebaseerd op Chromium, net als de Opera GX. Deze nieuwste versie van Edge is duidelijk sneller en efficiënter dan zijn wat tragere voorgangers. En wat voor de gamende lezer belangrijk is, zijn een aantal functies die deze browser aantrekkelijk maken voor gamers. Zo is er de Sleepmodus die het tabbladgebruik kan verminderen wanneer je een game speelt.

Edge is een relatief nieuwe browser. Daarom heeft hij nu mogelijk niet alle functies en extensies die wel beschikbaar zijn voor andere browsers zoals Chrome of Firefox.

Brave

Deze laatste uit de reeks is wat nieuwer en nog wat onbekend bij het grote publiek. Het is een browser die is gericht op privacy. Advertenties en trackers worden al bij de standaardinstellingen geblokkeerd. Dit kan de snelheid en prestaties verbeteren en zal het helpen om je privacy te beschermen.

Brave is gebaseerd op Chromium. Dat betekent dat deze browser uiteindelijk toch minder snel is als sommige andere browsers. Bovendien is het aantal functies beperkt in vergelijking met andere browsers.