Het gebruik van gehoorapparaten wordt steeds gebruikelijker naarmate de wereldbevolking ouder wordt en meer mensen last krijgen van gehoorverlies. Er zijn veel verschillende soorten gehoorapparaten op de markt die kunnen helpen bij het verbeteren van het gehoor, variërend van kleine in-ear apparaten tot grotere modellen die achter het oor worden gedragen. Meer over gehoorapparaten vind je bij van Boxtel. In deze blog bespreken we de meest gebruikte gehoorapparaten.

De top 5 meest gebruikte hoortoestellen

  1. In-het-oor (IHO) gehoorapparaten: Dit type gehoorapparaat past volledig in de gehoorgang en is daarom bijna onzichtbaar. Dit maakt het een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een subtiele oplossing. De IHO-apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om te passen bij verschillende gehoorgangen en niveaus van gehoorverlies.
  2. Achter-het-oor (AHO) gehoorapparaten: Het AHO-apparaat is een van de meest voorkomende gehoorapparaten en bestaat uit een klein apparaat dat achter het oor wordt gedragen en is verbonden met een oorstukje dat in de gehoorgang past. Dit type apparaat is verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, afhankelijk van de mate van gehoorverlies en persoonlijke voorkeur.
  3. Receiver-in-canal (RIC) gehoorapparaten: Dit type gehoorapparaat lijkt op het AHO-apparaat, maar het oorstukje bevat een kleinere luidspreker die in de gehoorgang past. Dit maakt het apparaat discreter en comfortabeler om te dragen. Het RIC-apparaat is ook verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen.
  4. Volledig-in-canal (CIC) gehoorapparaten: Het CIC-apparaat is het kleinste type gehoorapparaat en past volledig in de gehoorgang, waardoor het bijna onzichtbaar is. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een discreet apparaat, maar het kan moeilijker zijn om in te stellen en te verwijderen dan andere gehoorapparaten.
  5. Implantaten: In sommige gevallen kan een gehoorimplantaat de beste oplossing zijn voor mensen met ernstig gehoorverlies. Cochleaire implantaten zijn een type implantaat dat chirurgisch in het oor wordt geplaatst en de zenuwcellen in het binnenoor direct stimuleert om geluiden door te geven aan de hersenen. Dit type implantaat is effectiever dan traditionele gehoorapparaten bij ernstige gehoorproblemen.

Bron: Van Boxtel Hoorwinkels 

Andere soort gehoortoestellen

Er zijn ook andere soorten gehoorapparaten, zoals gehoorbrillen en beengeleidingsapparaten, die minder vaak voorkomen dan de hierboven genoemde. Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van het juiste type gehoorapparaat afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het type gehoorverlies en persoonlijke voorkeur.

Gehoorapparaten worden steeds vaker gebruikt door mensen met gehoorverlies. De meest voorkomende gehoorapparaten zijn in-het-oor (IHO), achter-het-oor (AHO), receiver-in-canal (RIC), volledig-in-canal (CIC) en implantaten. Cochleaire implantaten zijn effectiever dan traditionele gehoorapparaten bij ernstige gehoorproblemen. De keuze van het juiste type gehoorapparaat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type gehoorverlies en persoonlijke voorkeur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *