We leven in een tijdperk waar mobiele telefoons niet meer weg te denken zijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat apps hierin een belangrijke rol spelen, zonder die desbetreffende apps zal je telefoon een stuk minder interesant worden. Het woord ‘apps’ is trouwens een heel erg breed begrip, ze zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je Marktplaats totaal niet vergelijken met de app van RTL Nieuws. Maar past TikTok wel iets beter tussen dat rijtje? In deze blog krijg op deze vraag én nog veel meer allemaal antwoord. Wat is bijvoorbeeld de meest gedownloade app van 2022 geweest?

De nummer één: TikTok

Was het écht een vraag? Zeer waarschijnlijk niet. Dat de app TikTok namelijk een gigantisch succes is zullen veel mensen wel al weten. De bedoeling van deze app is om allemaal ontzettend korte filmpjes te laten zien, en die te delen met de hele wereld. Hiermee spelen ze heel erg goed in op de jeugd van tegenwoordig. De zogenoemde ‘Gen-Z’ generatie heeft maar een aandachtsspan van ácht seconden. Hierdoor is het kijken van TikTok’s ontzettend populair onder de jongeren. Meer dan 175 miljoen mensen hebben het gedownload.

De nummer twee: Instagram

Het pareltje van moeder bedrijf Meta – die we nog vaker terug zullen zien komen. Instagram is nogsteeds een van de meest gebruikte apps van tegenwoordig. In 2022 waren op het hoogte punt drie miljard gebruikers tegelijkertijd op de app te vinden. Voornamelijk worden hier foto’s en video’s gedeeld. De zogenoemde stories van Instagram is hun unique selling point. Hierin kun je kijken naar korte filmpjes van mensen, die meestal een samenvatting maakt van hun dagelijks leven. Tegenwoordig moet Instagram hard werken om TikTok te kunnen verslaan, zo hebben ze IGTV (afkorting voor InstagramTV) toegevoegd en ook Reels. Mede hierdoor hebben afgelopen jaar 160 miljoen mensen de app gedownload.

mueller

De nummer drie: Whatsapp

In de Verenigde Staten zullen ze je vreemd aankijken, maar over de rest van de wereld heeft Meta de app goed weten te promoten. Whatsapp is namelijk de meest gebruikte chat-app ter wereld. Met meer dan twee miljoen actieve gebruikers is het een belangrijke manier geworden om te communiceren onder elkaar. De app heeft jaarlijks grote updates, denk hierbij aan bijvoorbeeld emoij’s maar ook het toevoegen van bellen en videobellen, iets wat voorheen niet gewoon was. 125 miljoen mensen hebben het vorig jaar gedownload. Zij kunnen nu net als de rest van de wereld, zeer gemakkelijk chatten met andere mensen!

De nummer vier: YouTube

Meta moet eventjes een stap op de plaats maken, na een zilveren en bronze medialle verdiend nu YouTube de aandacht. Het is namelijk de meest populaire videowebsite tér wereld, en daar zal zeer waarschijnlijk niemand over verbaasd zijn. Met meer dan twee miljard gebruikers worden er ontzettend veel video’s gepost per minuut, en dat kan gaan over werkelijk van alles. Zo ook over de nieuwe Mueller producten. Afgelopen jaar hebben 110 miljoen mensen de app gedownload, ook al gebruiken ook veel mensen de internet variant.

Bekijk ook Meest gebruikte foto bewerkingsapps

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *