Kunststof labels zijn een onmisbaar instrument in diverse zakelijke toepassingen. Ze bieden een betrouwbare en duurzame methode voor het identificeren en labelen van producten, locaties en materialen. Of het nu gaat om productidentificatie in een magazijn, draadcodering in de elektronica-industrie, laboratoriumidentificatie, of andere doeleinden, kunststof labels bieden veelzijdigheid en duurzaamheid. In dit artikel verkennen we de verschillende soorten kunststof labels en hun toepassingen.

Verscheidenheid aan Materialen

Kunststof labels worden geleverd in verschillende materialen, elk met specifieke eigenschappen die ze geschikt maken voor diverse toepassingen. Enkele veelvoorkomende materialen zijn:

1. Polyester Labels:

 • Checkerboard Labels: Deze labels zijn fraudebestendig vanwege hun sterke kleefkracht en het schaakbordpatroon dat achterblijft na verwijdering.
 • Raised Labels: Gemaakt van duurzaam polyester en ideaal voor gegraveerde typeplaatjes. Ze zijn geschikt voor zowel gladde als ruwe oppervlakken en hebben goede chemische resistentie.
 • Typeplaatjes: Standaard polyester typeplaatjes zijn veelzijdig en hebben een sterke kleefkracht, geschikt voor zowel lage als hoge temperaturen.

2. PALLabel (Print And Laminate):

 • Deze labels kunnen zelf worden bedrukt met een thermal transfer printer en vervolgens zelf worden gelamineerd. Dit beschermt de informatie op het etiket en zorgt voor duurzame labels.

3. Polypropyleen (PP) Labels:

 • PP etiketten zijn ideaal voor magazijnen en distributiecentra. Ze zijn FDA-goedgekeurd en geschikt voor gebruik op kunststoffen, metalen en staal.
 • Repositionable labels zijn gemakkelijk te verwijderen en te hergebruiken zonder verlies van kleefkracht, waardoor ze ideaal zijn voor wisselende magazijnlocaties.
 • Diepvriesetiketten zijn extreem koudebestendig en geschikt voor gebruik in gekoelde magazijnen, diepvriezers en koelcellen.

4. Vinyl Labels:

 • Flexibele vinyl labels zijn perfect voor gebogen en gladde oppervlakken, zoals draden, kabels, en reageerbuisjes. Ze zijn chemisch resistent en geschikt voor buitengebruik.
 • Zelflaminerende labels kunnen rondom objecten worden gewikkeld en vervolgens gelamineerd om de barcode en andere gegevens te beschermen.
 • Destructible labels van gemetalliseerd vinyl brokkelen af bij verwijdering, waardoor duidelijk zichtbaar is wanneer het label is aangetast.

5. Polyethyleen (PE) Labels:

 • De PE TAG Extreme is geschikt voor locaties en producten die blootstaan aan extreme weersomstandigheden. Het is vrijwel onscheurbaar en kan voorzien worden van diverse informatie, zoals teksten en barcodes.

Kortom, kunststof labels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen om aan specifieke behoeften te voldoen, of het nu gaat om duurzame identificatie in ruwe omgevingen of flexibele labeling op gebogen oppervlakken.

Toepassingen van Kunststof Labels

De veelzijdigheid van kunststof labels maakt ze geschikt voor diverse toepassingen, waaronder:

 • Magazijn- en Locatielabels: Polypropyleen labels zijn ideaal voor het labelen van magazijnlocaties, terwijl repositionable labels flexibiliteit bieden in veranderende omgevingen.

 • Productidentificatie: Vinyl labels zijn perfect voor het labelen van producten in uiteenlopende industrieën, van elektronica tot gezondheidszorg.

 • Laboratoriumidentificatie: Kunststof labels met speciale eigenschappen, zoals chemische resistentie, zijn essentieel voor laboratoria om de nauwkeurigheid van identificatie te waarborgen.

 • Diepvries- en Koelcel Labels: Diepvriesetiketten zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme koude temperaturen, wat essentieel is in de voedingsindustrie.

 • Veiligheidslabels: Destructible labels zijn een effectieve optie voor het aanduiden van manipulatie of fraudepogingen op gevoelige items.

Kunststof labels bieden betrouwbaarheid en duurzaamheid in diverse sectoren en toepassingen.

https://www.one2id.com/kunststof-labels/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *