Gedemineraliseerd waterGedemineraliseerd water is extreem schoon water en wordt ook wel als demiwater beschreven. Er zijn veel verschillende toepassingen waarbij dit extreem schoon water benodigd is. Standaard drinkwater is namelijk nooit schoon genoeg. In dit water bevinden zich nog veel opgeloste stoffen. Wanneer je drinkwater kookt, neemt de oplosbaarheid van bepaalde stoffen af. Vervolgens zet het calciumcarbonaat zich af aan de ketelwand of een verwarmingselement. Dit kan schadelijke gevolgen hebben!

Meest gekozen gedemineraliseerd water leverancier

Wanneer je opzoek bent naar een bedrijf dat gedemineraliseerd water levert, ben je er zeker al heel wat tegengekomen. Het is erg van belang dat je een goede keuze maakt uit de verschillende leveranciers. Wij hebben de meest gekozen leveranciers voor je op een rijtje gezet:

  1. Aqua Solid BV
  2. Hatenboer Water
  3. Aqua Tech Europe

Zoals je kan zien is Aqua Solid BV de meest gekozen/gebruikte leverancier voor gedemineraliseerd water! En dat is niet voor niets. Bij Aqua Solid heb je niet te maken met tussenpersonen, maar je hebt rechtstreeks contact. Ook is Aqua Solid BV geen tussen leverancier, maar levert helemaal onafhankelijk demiwater.

Geclassificeerde keuring

Het water dat gedemineraliseerd is wordt geclassificeerd gekeurd. Dit wordt bepaald aan de hand van het elektrische geleidbaarheid van het water. Met elektronen is het mogelijk om te controleren hoe schoon het water eigenlijk is. Hoe minder elektronen er aanwezig zijn, hoe schoner het water is. De eenheid microSiemens wordt gebruikt als eenheid voor het geleidingsvermogen van het water. Deze eenheid wordt weergegeven met het symbool µS/cm.

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte aansluiting voor randapparatuur en meest gebruikte schaakopeningen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *