Meest gebruikte browser Google ChromeMeest gebruikte browser is Google Chrome. Chrome heeft Internet Explorer van de troon gestoten als meest gebruikte browsers. Wereldwijd surfen de meeste mensen met Google Chrome en daarvan gebruikt maar liefst 33 procent van de surfers gebruikt Chrome, 32 procent Internet Explorer. Zo’n 25 procent gebruikt Firefox.

Dat blijkt uit gegevens van StatCounter, een bureau dat het verkeer op websites bijhoudt. Google Chrome werd in 2008 geïntroduceerd en had direct een marktaandeel van meer dan 2 procent. Sindsdien loopt Chrome gestaag in op het dominante IE, dat nu voor het eerst voorbijgestreefd is. De nu is de meest gebruikte browser Google-Chrome

Nederlands zijn er nog niet klaar voor. In Nederland gaat het minder hard met Chrome. IE blijft veruit de grootste met 45 procent tegen een 25% Google-Chrome. Firefox is ook bij ons en is goed voor ongeveer ongeveer 17 procent.

Nog wat extra informatie over de browser: Google-Chrome is een browser gemaakt door Google-inc. Google Chrome maakt gebruik van de op HTML gebaseerde WebKit en maakt ook gebruik van andere opensource-software, vooral die van Mozilla FireFox. Google Chrome is gebaseerd op Chromium, en is een opensourceproject van Google.

Opmerkelijk van Google Chrome: Een gebruiker die deze overeenkomst niet wil onderschrijven kan ze omzeilen door de broncode te downloaden en zelf te compileren. Voor de Windowsversie vereist dit Microsoft Visual Studio 2005. Men kan ook een versie gebruiken die door iemand anders gecompileerd is. Deze zelfgebouwde versies moeten Chromium genoemd worden, niet Chrome.

Wil jij meer weten over de verschillende producten van Google? Ontdek het met het boek ‘Ontdek Google Chrome, Gmail, Google Foto’s en Google Drive‘.

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte browsers en meest gebruikte apps.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *