CreditcardMeest gebruikte creditcards in Nederland

Wat zijn creditcards?

Een creditcard is een universeel betaalmiddel waarmee je achteraf betaald. Je hebt als het ware een lening bij de creditcardaanbieder. Zij schieten het geld voor. Vaak is het mogelijk om de lening gespreid terug te betalen. Aan het eind van de maand ontvang je een overzicht van alle betalingen die zijn verricht kaart.

Voordelen van een creditcard

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van creditcards. Zo kun je hem bijna overal ter wereld gebruiken. In Nederland kun je vaak met je eigen bankpas betalen, maar wanneer je in Amerika bent is dit een ander verhaal. Ook zien we steeds meer dat je met een creditcard moet betalen wanneer je onlineaankopen doet.

Veel creditcardaanbieders bieden extra veiligheid wanneer je iets koopt in een webwinkel. Stel je hebt online iets besteld en het wordt niet bezorgd, dan sta je met een creditcardbetaling vrij sterk. Een onterechte betaling kan namelijk in het maandelijkse creditcardoverzicht worden teruggedraaid. Ook bieden steeds meer creditcardbedrijven een verzekering op de gekochte spullen. Stel je hebt met jouw kaart een peper dure ring gekocht, maar je raakt hem kwijt als je de winkel uit loopt, dan is die verzekerd. Wel verschillen de verzekeringsvoorwaarden per creditcardaanbieder.

Nadelen aan creditcards

Door het gebruik van creditcards kan er te veel geld worden uitgegeven, wat niet terug betaald kan worden door de klant. Hier ben je echter zelf verantwoordelijk voor.

Meest gebruikte creditcard

Mastercard is de meest gebruikte creditcard in Nederland. Er zijn ruim 4,2 miljoen Mastercard-kaarthouders.

Visa is daarna de meest gebruikte creditcard in Nederland. Er zijn ruim 2 miljoen Visakaarthouders.

American Express is een creditcard die steeds meer in Nederland gebruikt wordt.

Daarnaast hebben bijna alle Nederlandse bedrijven ook hun eigen creditcards. Zo bieden Rabobank, ING-bank, SNS-bank, Knab bank, ASN bank, ABN-Amro, KLM, De Bijenkorf, ANWB enz.

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte miljonairs model en meest gebruikte mobiele pinautomaat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *