Het wordt steeds populairder: cryptocurrency. Cryptogeld of cryptocurrency is digitaal geld die je in een digitale portemonnee (online wallet) bewaard. Het voordeel is dat het erg toegankelijk is, er kan namelijk zonder tussenkomst van een derde partij zoals banken betalen of betaald krijgen. Benieuwd naar wat de meest gebruikte cryptovaluta’s zijn in de markt van vandaag? In deze blog vind je de 2 meest gebruikte cryptovaluta’s.

Bitcoin (BTC)

Je hebt vast wel eens van bitcoin gehoord. Deze wordt namelijk als de originele crypto beschouwd, dit omdat het in 2009 het begin was van de cryptovalutabeweging. De Bitcoin is ontworpen als een peer-to-peer betaalsysteem. Dit is het uitwisseling van waarde tussen personen zonder dat hier een derde partij bij betrokken is, zoals een bank. Vrijwel elk ander cryptocurrency is vergelijkbaar met de Bitcoin. Er zijn 4 manieren om aan Bitcoin. Dit zijn het accepteren van Bitcoin bij verkoop van diensten of goederen, door ze te kopen, door ze te ontvangen als salaris of door Bitcoins te minen. Bitcoin handelt momenteel voor meer dan $20.000 per eenheid.

Ethereum (ETH)

Dit is op de één na populairste cryptovaluta: Ethereum. Het is wel heel anders van de Bitcoin. Het is de afgelopen jaar een populair cryptocurrency-alternatief voor Bitcoin geworden. Ethereum maakt het mogelijk applicaties te maken die in de cloud worden uitgevoerd, dit door gebruik van de blockchain-technologie. Ethereum gebruikt daarnaast een token genaamt Ether, wat gebruikt kan worden om transacties uit te voeren. Zo is Ethereum de naam van de blockchain-technologie, en Ether is de naam voor de token die je koopt. Ethereum kopen is bovendien veel goedkoper als Bitcoin. Ether handelt voor $1.000. Geinteresseerd in het beleggen in Ethereum? Dan is het zaak een betrouwbare aanbieder te vinden waar een online wallet aangemaakt kan worden.

Investeren in crypto

Nu je de 2 meest gebruikte cryptovaluta’s kent, is het zaak informatie te winnen. Welke van de 2 past het best bij je? Bitcoin is natuurlijk de eerste en daardoor de bekendste valuta, dit kan voordelen met zich meebrengen. Ethereum heeft in tegendeel ook veel voordelen. Het is goedkoper en kan heel erg verschillen in koerswisseling in tegenstelling tot de andere cryptocurrencies. Naast Bitcoin en Ethereum zijn er nog talloze andere valuta’s waar geïnvesteerd in kan worden. Neem daarom je tijd om je in te lezen en voor jezelf een keuze te maken! Op zoek naar een betrouwbare aanbieder? Wij raden je aan een kijkje te nemen bij anycoindirect.

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte facturatie programma en meest gebruikte werkwoorden met frequentie klasse pdf.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *