Er zijn velen verschillende soorten drugs. Vind hier meer informatie over de meest gebruikte drugs.

– Verdovende middelen, zoals alcohol, slaapmiddelen, kalmerende middelen en opiaten. Deze middelen zorgen voor een loom en gelukkig gevoel;
– Oppeppende middelen, zoals nicotine, cafeïne, cocaïne en speed. Deze middelen zorgen voor alertheid en energie;
– Middelen die een andere bewustzijnstoestand veroorzaken zoals LSD, hasj en marihuana. Deze middelen laten de gebruiker de werkelijkheid anders zien, horen en voelen. Ze veroorzaken een soort droomtoestand, ook wel hallucinatie genoemd.

Soorten Drugs

Softdrugs en harddrugs
Cocaïne
GHB
Hasj en marihuana
Heroïne
Speed
Tripmiddelen (paddo’s, LSD)
XTC

Veel gebruikte Harddrugs zijn middelen waarvan de overheid vindt dat ze een onaanvaardbaar risico met zich meebrengen. Voorbeelden zijn heroïne, cocaïne, paddo’s, amfetamine, LSD en XTC. Van softdrugs worden de risico’s minder groot geacht. Voorbeelden van de meest gebruikte softdrugs zijn hasj, weed, slaap- en kalmeringsmiddelen. Toch is het zo dat bij veel gebruik van softdrugs het effect nagenoeg hetzelfde is als bij harddrugs.

Nederland kent veel verschillende soorten drugs, bij veel van deze drugs zijn de uitwerkingen heel anders. Ook verschillende de risico’s van elkaar. Als je meer wilt weten over de soorten en de meest voorkomende drugs in Nederland kun je hieronder alle drugssoorten bekijken.

Meest-gebruikte-drugs

Feiten over de meest gebruikte drugs in Nederland:
Amfetamine (of speed)
Alcohol
Heroïne
Cocaïne
LSD
Hasj en wiet
GHB
Methadon
GHB
XTC
Paddo’s en truffels
Ketamine

Koop nu het boek ‘Drugs voor junkies en dummies‘ voor nog meer informatie over drugs.

Drugs verslaafd? De drugslijn geeft betrouwbare informatie, tips en adviezen over drugs en het gebruik hiervan. Mannen, vrouwen, kinderen, jong of oud iedereen kan bellen, dag en nacht, 7 dagen per week.

Lees hier ook onze andere artikelen over meest voorkomende huidaandoeningen en meest voorkomende spinnen in Nederland.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *