Meest Gebruike Social MediaHet meest gebruikte Social Media is Facebook in Nederland. Dit is in de afgelopen twee jaar verzevenvoudigd. Facebook is het meest gebruikte sociale netwerk van Nederland, vele Nederlandse internetgebruikers hebben een eigen profiel en Facebook heeft ook de hoogste naamsbekendheid als het gaat om social media.

Onderzoeksbureau Multiscope deed ook nog onderzoek onder 13.000 Nederlanders naar de kennis, houding en gedrag rond social media in Nederland. Twee jaar geleden, in 2010, deed Multiscope een vergelijkbaar onderzoek.

Social Media word het meest gebruikt voor contacten te onderhouden

Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste reden om social media te gebruiken en dan voornamelijk Facebook het contact onderhouden met vrienden en familie, ongeveer 60 procent of oude vrienden, bekenden en collega’s ongeveer 57 procent.

Social media wordt ook als een aangenaam tijdverdrijf gezien ongeveer 40 procent en dan wordt het vooral gebruikt om foto’s te delen.

Aan de ondervraagden heeft Multiscope ook voorgelegd of zij het eens zijn met de stelling dat door social media het echte contact is verminderd. Meer dan 60 procent van de ondervraagden is het oneens met deze stelling. Wel geeft 40 procent van de respondenten aan dat social media als een gevaar wordt gezien voor hun veiligheid en privacy. En ongeveer 25 procent maakt zich hier over geen zorgen.

Wil jij zakelijke doelen bereiken met Social Media? Koop dan nu het boek ‘Zakelijke doelen bereiken met social media‘.

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte medische apps en meest gebruikte snapchat filter.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *