Meest gebruikte WordPress themesEr zijn veel WordPress Themes, maar de meest gebruikte WordPress themes en frameworks zijn het Genesis Framework WordPress Theme van StudioPress, Woothemes, Themeforest en ga zo nog maar even door. Maar ook de gratis WordPress themes worden heel veel gebruikt, bijvoorbeeld het Twenty Ten en TwentyTwelve zijn favorieten bij de gebruikers.

Wil jij een eigen WordPress theme maken? Koop dan nu het boek ‘Responsive WordPress Themes with Bootstrap‘.

Recent Post Plus Wordpres Plugin
Een WordPRess plugin / widget voor de meest recente blog berichten. In de WordPress plugin widget zelf kun je de stijl helemaal zelf aanpassen naar eigen smaak, dus geen algemene instellingen maar bij iedere widget die je installeert kun je dit anders doen. In het veldje wp-query options kun je door middel van codes aangeven van welke category je de recente berichten wilt tonen, of berichten met bepaalde tags, of van een bepaalde autheur enzovoort. Je hebt dus zelf volledig de controle over deze widget. Een voorbeeld vind je op de hoofdpagina van GasamenOpreis.nl, rechts gebruik ik deze widget onder, “Nieuwe Oproepen”. Meer over deze plugin.

SEO Yoast Plugin
Een plugin voor het optimaliseren van je website voor de zoekmachines. Deze plugin is prettig in gebruik en ik heb hem, doordat ik hem al vrij lang gebruik, vlot ingesteld. Hoewel ik WordPress Seo van Joost de Valk toch wel stuk beter vindt blijf ik All in Seo Pack, met dank aan z’n gebruiksvriendelijkheid, nog steeds gebruiken.

Akismet Plugin
Standaard natuurlijk voor iedere website. Een goede WordPress plugin tegen spam.

WP to Social Media Twitter
Wanneer er artikel wordt gepubliceerd verschijnt het bericht automatisch op Twitter. Hopelijk wordt het opgemerkt door mijn volgers die dan mijn blog lezen. Het is belangrijk dat je met je website actief bent, het zorgt immers voor (terugkerende) bezoekers op je website. WP to Twitter is uitgebreider dan de Twitter tools plugin die ik eerder gebruikte. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen of er een stukje tekst van je WordPress blog op Twitter verschijnt en ook uit hoeveel letters dit stukje bestaat.

WP Super Cache
Een plugin die zorgt dat je pagina’s opschoont en je website sneller laadt. Het is een vrij uitgebreide plugin, dus het kost even tijd betreft onderzoek, maar dan heb je ook wat.

Social Sharing Tookit door Marijn Rongen
Er bestaan erg veel “share” plugins voor je WordPress site. De “Tweet, Like, Google +1″ vind ik persoonlijk de meest gebruiksvriendelijke, maar door de hoeveelheid van deze plugins kan ik me voorstellen dat ik een betere over het hoofd heb gezien.

Contact Form 7 (Aanrader!)
Dit is de meest gebruiksvriendelijke contact form 7 plugin voor WordPress. In de instellingen kun je alles mooi in het Nederlands vertalen en je verdwaald niet in ontelbare opties die sommige plugins bieden.

Meest gebruikte WordPress Plugins

Google XML Sitemaps
Een must voor iedere website, vind ik. Het kost eventjes wat tijd, maar je website staat vlot in Google, dat geldt tevens voor je nieuwe berichten.

Gravity Forms
Deze plugin is betaald, maar wel een echte aanrader. Wanneer je een interactieve website hebt en je wilt dat bezoekers vanuit een front-end-page een bericht schrijven biedt deze plugin veel mogelijkheden. Onder andere ook te gebruiken voor een registratie formulier.

CloakPiG
Deze affiliate plugin is betaald en ik gebruik hem voor een aantal advertenties websites die ik zelf run. Je hebt totale controle over de affiliate links. Het biedt opties voor welke je links je wilt cloaken en welke niet. Je kunt deels ook bepalen hoe de links de website verlaten door middel van nofollow link.

Bekijk hier meest gebruikte WordPress Plugins

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte versies van Linux en meest gebruikte mobiele pinautomaat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *