zoekwoordenOp welke woorden word het meest gezocht op de bekende zoekmachines zoals; Google, Bing, Yahoo, Ilse, Vinden, Zoeken etc. Na jaren lange ervaring op het internet en met behulp van onze grote vriend Google ben ik tot de volgende meest gebruikte zoekwoorden gekomen. Hieronder een lijstje met een top 10 zoekwoorden, deze worden trouwens ook wel trefwoorden genoemd of tags. Mocht je nog aanvullingen hebben met betrekking tot het onderstaande overzicht zoekwoorden? Dan kun je onderaan het artikel een reactie achterlaten.

Top 10 Meest Gebruikte Zoekwoorden

– Geld
– Dating
– Sex
– Afvallen
– Verzekering
– Games
– Films
– Auto
– Huis
– Software

*We zijn van Nederlandse zoekopdrachten uitgegaan en nogmaals aanvullingen zijn altijd welkom. Laat een reactie achter.

Meest gebruikte zoektermen in Google

In een rapport van Google uit 2009 de meest gebruikte zoektermen. Een overzicht van de populairste trends van dit jaar op basis van zoekopdrachten die in Nederland met de grootste regelmaat werden ingevoerd. Afgaande op Google werd 2009 gekenmerkt door veel interesse in het bankwezen, nieuwsplatforms en sociale netwerksites. Ook de economische recessie speelt nog een grote rol bij het online zoekgedrag van Nederlandse consumenten. Meest populair waren in 2009 Hyves, YouTube en Online – deze termen werden dus het meest ingetikt. Interessanter zijn de snelst stijgende zoekopdrachten.

Dat waren dit jaar achtereenvolgens ING, Facebook, Hyves, Marktplaats, Webmail, Uitzending, Gemist, Vertalen, iPhone, Telegraaf en RTL.

ING, dat hier de nummer één positie bekleedt, is logischerwijs ook de meest gezochte bank. Opvallend is dat de inmiddels ter ziele Postbank nog steeds op de tweede plaats staat bij meest gezochte banken. ABN Amro, Fortis en DSB completeren de top vijf.

Google heeft ook gekeken naar welke recessie-gerelateerde termen dit jaar het meest zijn ingetikt. Dat zijn achtereenvolgens gratis, aanbieding, korting, sparen, goud, ontslag, beleggen, vakbond, recessie en koopjes.

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte internet succes gids en meest gebruikte websites in Nederland.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *