Kun je niet wachten om te starten aan de leukste zomerse avonturen met je hond? In dat geval wil je natuurlijk zo goed mogelijk en zo voorbereid mogelijk starten aan de zomer. Kies er daarom voor om nu alvast te starten met het doen van de nodige inkopen. Waar je dan zoal aan kunt denken? We hebben een paar erg handige tips voor je op een rijtje gezet in dit blog. Laat het upgraden van het leventje van je hond dus maar snel beginnen.

In sommige landen is een muilkorf voor honden verplicht

Staat er dit jaar een reisje naar het buitenland gepland met je hond? In dat geval is het een goed idee om even in kaart te brengen wat de regels op de plek van bestemming zoal zijn. Zo wordt het soms verplicht gesteld om een muilkorf voor honden mee te nemen. Maar soms zijn honden bijvoorbeeld niet toegestaan op het strand. Door dit soort dingen alvast goed in kaart te brengen, kun je erg gericht de reis uit gaan stippelen. En dat is natuurlijk wel zo handig.

Een aangename rit door te kiezen voor een erg fijne koelmat

En stap je tijdens de warmste dagen van het jaar in de auto, samen met je trouwe viervoeter? In dat geval mag een koelmat hond zeker niet ontbreken. Doordat een koelmat in tal van formaten te koop is, is er voor ieder ras altijd een passende oplossing mogelijk. En dat is wel zo fijn om te weten natuurlijk. Haal je deze erg handige gadget op korte termijn ook al een keer in huis? Je weet zeker dat je het leefcomfort van je eigen hond meteen naar een hoger niveau tilt. 

Maak genoeg pauze stops onderweg voor een comfortabele rit voor je hond

Eén ding is zeker; je doet er maar al te graag alles aan om de rit voor je hond zo fijn mogelijk te maken. Dus ga je voor een wat langere tijd reizen? Kies er in dat geval zeker voor om wat vaker te stoppen voor een pauze. Hierdoor heeft je hond genoeg tijd om even uit te worden gelaten, te eten en te drinken. En dat maakt de reis meteen weer wat leuker om te doen. Ga je op korte termijn aan de slag met het doen van de nodige inkopen voor je eigen hond?