Wat zijn de meest gebruikte diëten en afvalprogramma’s in Nederland? Op deze pagina vindt je een overzicht van de 10 meest voorkomende diëten en hun eigenschappen.

Green Active Plus
Zeewier tabletten van Green Active Plus zijn de afslanksensatie van 2013. Afvallen met Fucus Vesiculosus of wel zeewier is gezond, beperkt de eetlust, vermindert vetopname, stimuleert de stofwisseling, vermindert cellulitis en werkt zuiverend.

Een leven lang slank zonder dieet
Een dieet dat geen dieet genoemd mag worden. De Belgische dieetgoeroe Sonja (what’s in the name) van Kimpens geeft in haar bestseller aan dat het gaat om inzicht. Het gaat erom dat mensen zich bewust zijn van en verantwoordelijkheid nemen voor hun lichaam en conditie hiervan. Hoewel het boek diverse aspecten van afslanken benoemt, gaat het de schrijfster vooral om het wijzigen van je denkpatroon.

Het Atkins-dieet
Het Atkins-dieet is gebaseerd op de juiste voedselcombinatie en weinig groente, fruit en melkproducten. Het eten van vet, eiwit en weinig koolhydraten (suikers en zetmeel) staat centraal. Het idee hierachter is dat het lichaam koolhydraten mist en daardoor op zoek moet naar een andere energiebron: (lichaams)vet.

Sonja Bakker Dieet
Het dieetprogramma is gebaseerd op weekmaaltijden die ervoor zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, maar op een gedoseerde manier. Het komt er op neer dat de totale maaltijd minder dan 1.000 caloriën per dag moet bevatten.

South Beach
Het South Beach dieet is een eenvoudige afvalmethode. Weinig verzadigde vetten en de juiste koolhydraten. Het dieet erg enorm populair. Dit komt voornamelijk door bekende mensen zoals Hillary Clinton, die dit dieet hebben gebruikt.

Weight Watchers
Bij de Weight Watchers gaat het niet om calorieën, maar om punten. Er worden namelijk verschillende punten toegekend aan verschillende voedingsmiddelen. Als je aan het dieet begint, krijg je een maximum aantal dieetpunten toegekend. Door het Weight Wachers puntenlijstje kun je precies berekenen of je nog iets mag hebben of wat niet.

De HCG-kuur
Human Chorionic Gonadotrophine (HCG) is een natuurlijke stof die vrouwen tijdens hun zwangerschap aanmaken. Tijdens de HCG-kuur neem je een paar druppels van deze stof in verdunde vorm binnen. Dit zou vet sneller losmaken en het hongergevoel wegnemen. Het beste resultaat behaal je met de sapkuur die je combineert met het 500-caloriëendieet dat vetvrij en zetmeelvrij is.

Meest-gebruikte-dieeten

Het brooddieet
Bij het brooddieet eet je wat je wilt en de andere dag eet je alleen maar volkorenbrood en drink je water. Te vergelijken met de zogenaamde “balansdag” die door het voedingscentrum is geïntroduceerd.

Shangri-La dieet
De bedenker van dit dieet (Roberts) gelooft dat er een “set points” is in je gewicht. Op een bepaald moment wil het lichaam een bepaald gewicht hebben. Het gevoel van honger zou door het lichaam zelf worden gereguleerd. Hierdoor val je af en kom je bij. Manieren om je lichaam te helpen met afvallen zou zijn het eten met geen of weinig smaak (veel smaak verhoogt het set-point gewicht) en olie of suikerwater drinken een uur voor en na elke maaltijd.

Sapkuren algemeen
Er zijn verschillende sapkuren. Bij deze kuren komt het erop neer dat je alleen vruchtensap of groentensap mag hebben. Energievrije dranken (zoals koffie, thee en water) zijn eveneens toegestaan. De kuur kan variëren tussen de 3 en 10 dagen. Een alternatief voor de sapkuur is de zogenaamde “citroenkuur”. Bij deze kuur vervang je de maaltijden door 3 bekers met citroensap gemengd met ahornsiroop en water. Buiten het feit dat je afvalt door deze kuur wordt het lichaam helemaal gezuiverd.

Sonoma dieet
Het Sonoma dieet is gebaseerd op powerfoods. Bij het dieet worden 10 verschillende powerfood aanbevolen bij elke maaltijd.

Powerfoods zijn:
Spinazie
Amandelen
Olijfolie
Tomaten
Broccoli
Spaanse peper
Bosbessen
Aardbeien
Gehele granen
Druiven

Het meest gebruikte dieet van dit moment is de cursus 40 dagen zonder suiker.

Wil jij ook een gezonder lichaam? Koop dan nu het boek ‘Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin!‘.

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte mobiele pinautomaat en meest gebruikte scheldwoorden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *