Top 10 meest gebruikte Netflix series 

De donkere dagen zijn weer in aantocht. Het wordt steeds vroeger donker en het weer nodigt niet uit om naar buiten te gaan. Ideale dagen om thuis te blijven en Netflix te kijken. Steeds meer Nederlanders ontdekken het gemak van Netflix en kijken graag naar de series die aangeboden worden. Wij hebben de 10 meest gebruikte, dus de meest bekeken en populairste Netflix series voor je in een top 10 rijtje gezet.

Wil jij ook het meeste uit Netflix halen? Koop nu het ebook ‘How To Get the Most Out of Netflix‘.

Netflix series van plek 10 naar 1

10. Stranger Things

Netflix serie Stranger Things

Periode: 15 juli 2016 – Lopend Genre: Sciencefiction, Horror, Mysteryfilm Seizoenen: 1 Afleveringen: 8

Stranger Things is de Netflix hit van afgelopen zomer. Nog niet eerder werd een Netflix serie zo goed bekeken vanaf de start. Het is dan ook niet voor niets dat er nu al een seizoen twee bevestigd is.

Stranger Things speelt zich af in de jaren 80 in het stadje Hawkins in Indiana. Er verdwijnt daar plotseling op mysterieuze wijze een twaalfjarig jongetje. Zijn broer, moeder en de sheriff gaan naar hem op zoek, samen met zijn beste vrienden. Tijdens hun zoektocht komen ze een reeks mysteries tegen, waaronder geheime overheidsexperimenten, bovennatuurlijke krachten en een bizar klein meisje.

Wat deze Netflix serie zo goed en leuk maakt, is dat er met name voor de wat oudere kijkers veel herkenning zal zijn. Er zijn namelijk expres verwijzingen gemaakt naar oude films zoals: E.T., Alien en The Goonies.

9. Orange is the New Black

Netflix serie Orange is the new Black

Periode: 11 juli 2014 – Lopend Genre: Drama, komedie Seizoenen: 4 Afleveringen: 52

Een van de meest gebruikte original Netflix series is de gevangenis serie Orange is the New Black. In deze Netflix serie meld Piper Chapman zich bij een vrouwengevangenis om een staf van 15 maanden uit te zitten, voor een misdaad die ze tien jaar eerder heeft gepleegd. In eerste instantie hebben de aanwezige gevangen het niet zo op de, iets wat, truttige Piper. De situatie wordt nog moeilijker wanneer Alex, haar oude geliefde en partner in drugssmokkel ook in de gevangenis blijkt te zitten.

8. Narcos

Netflix series Narcos

Periode: 28 augustus 2015  – Lopend Genre: biografisch, crime, drama    Seizoenen: 2 Afleveringen: 20

Wederom een original Netflix serie die het goed doet. Narcos is een serie waarin Pablo Escobar centraal staat. Pablo groeide in de jaren tachtig uit tot de machtigste drugsbaron van Zuid-Amerika. In het eerste seizoen van Narcos wordt de opkomst van het Medellin kartel beschreven en hoe Pablo Escobar in het vizier van de drugsbrigade DEA komt. Wegens groot succes is er in september 2016 seizoen 2 van deze meest gebruikte Netflix serie verschenen en is seizoen 3 al aangekondigd.

7. Sons of Anarchy

Netflix series Sons of Anarchy

Periode: 3 september 2008 – 9 december 2014 Genre: Drama, Actie, Misdaad, Thriller  Seizoenen: 7 Afleveringen: 92

Sons of Anarchy is een Amerikaanse serie over een motorbende, Sons of anarchy. De uitvalsbasis van de Sons is het fictieve stadje charming in Californië. Jackson “Jax” Teller is de hoofdpersoon. Hij is de jonge vice president van de club, die zich steeds meer afvraagt welke richting de juiste is voor de club en hemzelf. Dit omdat de president van de club, tevens de vader van Jax, steeds verder afglijdt in illegale praktijken. Ook raden we aan om te lezen over HBO top 10 series en top 10 series Videoland

6. Homeland

Netflix series Homeland

Periode: 02 oktober 2011 – Lopend Genre: Drama, Thriller, Mysterie Seizoenen: 6 Afleveringen: 72

Homeland is een spannende serie te zien is op Netflix. Carrie Mathison, CIA-agente, wordt na een illegale operatie in Irak overgeplaatst naar de afdeling antiterrorisme. Carrie heeft aanwijzingen dat Nicolas Brody, een krijgsgevangene van AL-Qaida die na 8 jaar wordt vrijgelaten, zich aangesloten heeft bij Al-Qaida. Maar wie geloven ze? De psychisch instabiele Carrie of de oorlogsheld Nicolas?

5. Sherlock

Netflix series Sherlock

Periode: 25 juli 2010 – Lopend Genre: Drama, Misdaad, Mysterie Seizoenen: 4 Afleveringen: 12

Het door de BBC gemaakte Sherlock is een update van de avonturen van de beroemde detective. Samen met zijn vriend John Watson beleeft Sherlock Holmes allerlei avonturen. Sherlock is een speurder van deze tijd, die gebruik maakt van moderne technologie. Elk seizoen bestaat uit drie afleveringen. Dat lijkt wat weinig, maar de afleveringen duren ongeveer 90 minuten.

4. Mad Men

Netflix serie Mad Men

Periode: 19 juli 2007 – 17 mei 2015 Genre: Drama Seizoenen: 7 Afleveringen: 92

Mad Men wordt door veel mensen gezien als de beste televisieserie aller tijden. Don Draper is de het hoofdpersonage in Mad Men. Hij heeft alles, maar is nooit echt tevreden over zijn leven. Don is in de jaren zestig werkzaam bij een New Yorks reclamebureau. Deze serie brengt de sfeer die er destijds heerste bij New Yorkse reclamebureaus stijlvol weer. Er wordt genoten van drank, vrouwen en geld. Maar zijn ze wel de persoon die ze zeggen te zijn?

3. The Walking Dead

Netflix serie The Walking Dead

Periode: 31 oktober 2010 – Lopend Genre: Drama, Actie, Horror Seizoenen: 7 Afleveringen: 99

Sinds januari 2015 staat de populaire serie The Walking Dead tussen het aanbod van Netflix in Nederland. Er staan momenteel zes seizoenen online en is een van de meest bekeken Netflix series.

In the Walking Dead zien we Rick Grimes neergeschoten worden tijdens zijn werk als politieman. Wanneer hij ontwaakt uit zijn coma, ontdekt hij dat er een zombie apocalypse heeft plaatsgevonden. Samen met een groep overlevende is Rick opzoek naar een medicijn en een veilige thuishaven. Door de seizoenen heen leert de groep, dat er meer gevaar op de loer ligt dan alleen de zombies.  

2. House of Cards

Netflix series House of Cards

Periode: 01 februari 2013 – Lopend Genre: Drama, Thriller Seizoenen: 5 Afleveringen: 52

House of Cards is de eerste Netflix original serie. Dat betekent dat de serie exclusief bij Netflix te zien is. House of Cards is uitgegroeid tot een van de populairste Netflix series.

House of Cards is gebaseerd op een gelijknamige serie die in de jaren negentig op televisie werd uitgezonden. Francis “Frank” Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, is een meedogenloos en keiharde democratisch congreslid. Hij is werkzaam in het politieke hart van Amerika. Frank doet er, samen met zijn vrouw Claire, alles aan om aan de macht te komen in Washington D.C.

1. Breaking bad

Netflix series Breaking Bad

Periode: 20 januari 2008 – 29 september 2013 Genre: Drama, Misdaad, Thriller Seizoenen: 5 Afleveringen: 62

Breaking bad is voor veel mensen de aanleiding geweest om Netflix aan te schaffen. Het is dan ook een immens populaire serie die het meest gebruikt wordt door Nederlanders.

Breaking bad gaat over Walter White, een scheikundeleraar die kanker heeft en is ongeneeslijk ziek. Hij heeft een gehandicapte zoon en zijn vrouw is opnieuw zwanger. De familie White heeft financiële problemen en Walter is op zoek naar een uitweg. Bij toeval komt hij in contact met Jesse Pinkman, een oud leerling van hem. Samen met Jesse besluit Walter om Crystal Meth te gaan produceren. Dit loopt totaal uit de hand en ze worden een van de grootste drugs leveranciers. Dit brengt bakken met geld binnen, maar het levert ook gevaren met zich mee.  

Lees hier ook onze andere artikelen over meest gebruikte Duitse woorden en meest gebruikte leverancier gedemineraliseerd water.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *